• Meer dan 260 000 bestellingen per jaar

Neodymium magneten: Die met de superkrachten

Neodymium magneten staan ook als supermagneten bekend - en dat met recht. Aangezien ze zelfs bij de kleinste afmetingen verbazingwekkende krachten hebben, behoren ze to de sterkste permanente magneten ter wereld. Het magnetische materiaal van onze supersterke magneten is een legering van neodymium, ijzer en borium (NdFeB). Neodymium magneten worden op de meest uiteenlopende gebieden gebruikt. Van meubelbouw, lichtsystemen, kunststof techniek, verpakkingen tot en met modelbouw. Ons magazijn omvat 40 miljoen magneten, zo kunnen wij zelfs grote bestelhoeveelheden te allen tijde direct uit voorraad leveren. Met onze 20 jaar ervaring zijn wij uw specialist voor neodymium magneten. De voordelen van neodymium magneten in een oogopslag:
 • Supersterke houdkracht
 • Geschikt bij beperkte ruimte (miniaturisering)
 • Al de kleinste neodymium magneten zijn net zo sterk als grotere traditionele ferriet magneten
Schijfmagneten
Tot 140 kg houdkracht
Staafmagneten
3–100 mm lang
Blokmagneten
Tot 200 kg houdkracht
Kubusmagneten
Van 1–12 mm
Kogelmagneten
Tot 40 mm doorsnede
Ringmagneten
Tot 120 kg houdkracht
Konische magneten
Geraffineerde kantoormagneten
Watervaste magneten
Ommantelde sterke magneten
Zelfklevende magneten
Schijven en blokken
Magneten om te schroeven
Rond en vierkant
Innaaibare magneten
Ideaal voor kleding en stoffen
Magneetsets
Voordeliger als set

Passend toebehoren voor neodymium magneten

Zelfklevende metalen schijfjes
Worden op gladde oppervlakken geplakt

Ferrobanden & metaalbanden
Hechtvlakken voor kleinere magneten

Rubber kapjes & rubber schijfjes
Bescherming tegen wegglijden en tegen krassen op kwetsbare oppervlakken

Alle hechtondergronden
Passende hechtondergronden voor neodymium magneten

Neodymium supermagneten: de sterkste ter wereld

Velen onder u vragen zich misschien af: Wat maakt een neodymium magneet tot een supermagneet? En: Is voor mijn project een voordeligere ferriet magneet niet voldoende? Door de speciale verbinding NdFeB (neodymium-ijzer-boor) wordt een grote houdkracht al bij kleine afmetingen bereikt. Niet voor niets zijn neodymium magneten ook als supermagneten bekend. In tegenstelling tot NdFeB-magneten zijn ferriet magneten bij een gelijk volume beduidend zwakker. Daarom staan neodymium magneten ook bekend als supermagneten.

Wij adviseren u supermagneten te kopen, wanneer u een kleine, lichte magneet of juist een grote, extra sterke magneet nodig heeft. In het assortiment van onze online shop vindt u de ideale magneet voor uw project: Van mini magneten tot ultrasterke neodymium magneten. Aangezien neodymium tot de zeldzame aard-metalen behoort zijn neodymium magneten iets duurder dan gebruikelijke ferriet magneten. De supermagneten staan daarom ook als zeldzame-aarden magneten bekend.

Een ferriet magneet raden wij u aan bij:
 • Gebruik buiten
 • Hoge temperaturen boven de 80 °C
Voor het gebruik buiten hebben wij in ons sortiment ook enige met rubber ommantelde supermagneten. Verder nog in onze shop: Zelfklevende neodymium magneten bijv. als sluitingen van papieren en kartonnen artikelen, voor naamkaartjes en om mee te knutselen.

Vormen van neodymium maagneten

In de online shop van supermagnete vindt u de populairste vormen van neodymium magneten:
 • Schijfmagneten
 • Staafmagneten
 • Blokmagneten
 • Kubusmagneten
 • Kogelmagneten
 • Ringmagneten
 • Kegelmagneten

Feiten over neodymium magneten

 • De legering neodymium-ijzer-boor (NdFeB) werd begin van de jaren tachtig ontwikkeld. Daaruit werden neodymium magneten geproduceerd, die tot de dag van vandaag de sterkste permanente magneten op de markt zijn.
 • Veel neodymium magneten kunnen tot 80 graden worden ingezet. Wanneer ze boven deze temperatuur worden verhit, verliezen ze hun magnetische eigenschappen. In het supermagnete assortiment vindt u blokmagneten voor hoge temperaturen. Deze neodymium magneten houden stand tegen temperaturen tot 150 graden.
 • De vaakst gebruikte coating van de neodymium magneten bevat nikkel. In onze online shop kunt u ook magneten met andere coatings kopen, zoals bijvoorbeeld chroom, koper of goud. Verdere informatie vindt u op de FAQ pagina „Welke coatings bestaan er voor magneten?“.

Tips om met neodymium magneten om te gaan

 • De aangegeven houdkracht wordt altijd haaks op het houdvlak gemeten. Aan de muur kunnen neodymium magneten vanwege de schuifkracht duidelijk minder sterk worden belast als aan het plafond. Meer informatie over deze thema's vindt u op de FAQ-pagina „Waarin verschillen de houdkracht en de verschuifkracht/afschuifkracht van elkaar?“.
 • Hoe sterker de kracht van een magneet is, des te groter is het risico op letsel. Zelfs kleinere neodymium magneten veroorzaken bij onvoorzichtig hanteren letsel. Bestudeert u daarom voor het gebruik de Waarschuwingstips voor neodymium magneten, om gevaren en letsel te vermijden.
 • Laat u neodymium magneten niet op elkaar botsen, anders laat de coating los of de magneten versplinteren. Dat heeft niets met onvoldoende kwaliteit te maken, maar is een typische eigenschap van neodymium magneten. Meer hiervor komt u op de FAQ pagina „Waarom bladdert de coating van mijn magneten af?“ te weten.
 • Neodymium magneten zijn niet voor het gebruik buiten gedacht, aangezien ze na verloop van tijd roesten en hun magneetkracht verliezen. Gebruikt uu buiten ferriet magneten, aangezien deze niet roesten. Meer informatie kunt u op de FAQ pagina „Kan ik magneten ook buitenshuis gebruiken?“ nalezen.
 • Om te verhinderen, dat oppervlakken door de magneten krassen oplopen, zijn dunne silicon schijfjes ter bescherming geschikt.

Nadere informatie over neodymium magneten

Met onze handige houdkrachttool kunt u gratis houdkrachtberekeningen voor een groot aantal neodymium magneten doorvoeren. In onze veelgestelde vragen hebben wij bovendien getallen en feiten over neodymium magneten voor u verzameld. Zo kunt u hier te weten komen, wat de betitelingen N42, N45 of N52 betekenen. Ook leert u daar meer over de aanbevolen veiligheidsafstanden tussen magneten en andere voorwerpen.