DLD-01

DIALEV

set voor experiment met levitatie, met zwevend diamagnetisch plaatje grafiet
direct leverbaar

Kiest u alstublieft de door u gewenste variant uit.

Beschrijving

Dit artikel is een restant. Zodra de voorraad verkocht is, wordt het uit ons assortiment verwijderd.

De DIALEV kan eigenlijk helemaal niet! Een object dat stabiel in de lucht hangt, zonder electronische besturing, zonder draad of snoer en zonder batterijen? Dat gaat toch helemaal niet! Of toch?

De naam "DIALEV" is afgeleid van DIAmagnetische LEVitatie. Het DIALEV bestaat uit een schijfe grafiet, dat voortdurend ca. 1 mm boven vier sterke neodymium magneten zweeft. De magneten en het plaatje grafiet worden in een massief houten doosje opgeborgen. Het houten doosje is 50 x 50 x 36 mm groot. In de deksel is een metalen schijfje gevat. Daardoor blijven het deksel en de onderkant magnetisch aan elkaar zitten.
Voor het transport wordt het schijfje met een dunne strip magneetfolie vastgezet. Voor het wegbergen moet dit telkens opnieuw worden aangebracht, opdat het brosse grafiet niet kan worden beschadigd. De DIALEV wordt in een zwarte geschenkverpakking geleverd, een handleiding in 6 verschillende talen is bijgevoegd.
Verdere eigenschappen en aanwijzingen lezen

Technische gegevens

Artikel-ID DLD-01
Gewicht 140 gr

Aanbevolen toebehoren voor dit product

Laden ...
5 st.  2,07  EUR/st. *
v.a. 15 st.  1,82  EUR/st. *
v.a. 40 st.  1,63  EUR/st. *
v.a. 80 st.  1,51  EUR/st. *
Korting aanvragen v.a. 350 st.
Beschikbaar: 11 350 st.
5 st.  1,42  EUR/st. *
v.a. 15 st.  1,24  EUR/st. *
v.a. 40 st.  1,10  EUR/st. *
v.a. 80 st.  1,02  EUR/st. *
Korting aanvragen v.a. 450 st.
Beschikbaar: 27 390 st.

Andere eigenschappen en aanmerkingen

In de video ziet men, hoe de DIALEV wordt uitgepakt en hoe het schijfje grafiet zweeft, nadat het houdertje is verwijderd.

Klik om te vergroten
Verbluft u hiermee uw lievelingsnerd of uw systeembeheerder. Ook indien hij of zij al alle coole gadgets heeft - een DIALEV zit er zeker nog niet bij.

Of doet u een origineel relatiegeschenk cadeau, dat in de gedachten blijft hangen.
De gebruikte magneten zijn vier kubusmagneetjes W-12-N, die zoals op de afbeelding getoond werden gerangschikt en dan vastgelijmd.
Diamagnetisme is een natuurkundig fenomeen, dat in het alledaagse leven zelden te zien is en daarom bijna niemand kent. Het gaat om de eigenschap van bepaalde materialen, door een magneet te worden afgestoten.

Zeer veel materialen zijn licht diamagnetisch, alleen is de afstoting normaal gesproken dusdanig klein, dat hij in het alledaagse leven nauwelijks kan worden waargenomen.

Bij pyrolytisch grafiet daarentegen is het diamagnetisme uitgesproken: Het schijfje wordt zo sterk door de magneetkubussen afgestoten, dat het erboven zweeft.
Het schijfje zweeft op ruim 1 mm hoogte boven de magneet, zodat 2 à 3 visitekaartjes in de luchtspleet passen. Aangezien het magneetveld door papier in het geheel niet wordt gestoord, blijft het schijfje gewoon zweven.
U heeft de keus uit 3 varianten: beukenhout, grenenhout of zwart (gelakt beukenhout).

Toepassungen van onze klanten met dit product

Naar boven