M-SIL-10

Siliconschijfjes Ø 10 mm

zelfklevend, 136 stuks per set
direct leverbaar

Beschrijving

Deze zelfklevende siliconenschijfjes verhogen de wrijving tussen schijfmagneet en ondergrond en verhogen daardoor de belastbaarheid van de magneten in de afschuifrichting. De siliconenschijfjes kunnen in het ideale geval de houdkracht van een magneet in de afschuifrichting om het twee- tot drievoudige verhogen. Deze toename is echter van de individuele materiaalcombinatie, de dikte van de magneten en ev. ook van de temperatuur afhankelijk en kan daarom niet exact worden berekend. Bovendien beschermen de siliconenschijfjes gevoelige oppervlakken tegen krassen.

Ze worden ofwel direct aan de onderkant van een ronde magneet geplakt of op het metalen oppervlak, waar de magneet aan moet worden bevestigd. De sterke 3M-kleefstof garandeert een langdurig goed houvast. Op lange termijn verdraagt de lijm niet meer dan 80 °C, maar gedurende een paar minuten kan hem tot 150 °C niets schaden. Zoals alle zelfklevende producten moeten ook de siliconenschijfjes op gladde oppervlakken worden aangebracht, vastgedrukt en voldoende kunnen rusten om een goed resultaat te krijgen.

Voor een omvangrijk gebruik van de anti-slip pads raden wij in elk geval aan, een paar tests te doen.
Verdere eigenschappen en aanwijzingen lezen

Technische gegevens

Artikel-ID M-SIL-10
EAN 7640155439411
Materiaal Silicone
Doorsnede 10 mm
Dikte 0,5 mm
Aantal per vel 136 stuks
Lijm 3M, Nr. 9080A
Houdbaarheid kleefstof 24 maanden (ca.)
Gewicht 25 gr/set

Andere eigenschappen en aanmerkingen


Klik om te vergroten
Bij een zeer zware belasting van de magneet in afschuifrichting zou het siliconenschijfje van de magneet los kunnen laten. Bij kleine of zeer dunne schijfmagneten helpen de siliconenschijfjes niet, aangezien de extra afstand van 0,5 mm (materiaaldikte) zelfs een geringere houdkracht kan veroorzaken.

Klik om te vergroten
De siliconschijfjes zijn in verschillende doorsnedes van 10-20 mm beschikbaar.
Naar boven