Potmagneten - Magneetsystemen met supersterke houdkracht

Sterk, compact en flexibel toe te passen. Dat zijn de kwaliteitskenmerken van onze neodymium potmagneten. Deze zijn geschikt als platte magneten om in te lijmen, magnetische voetjes, voor bevestigingen in out door toepassingen en voor vele verdere gebruiksmogelijkheden. Daarbij bieden wij u veel verschillende uitvoeringen aan - van potmagneet met verzonken gat via magneetvoetje met schroefdraad tot magneetsystemen met rubber coating en platte hard-ferriet magneten. Bovendien kunt u bij supermagnete plafond- en display magneten van neodymium of ferriet in verschillende varianten bestellen. Zo kunt altijd de voor uw behoeftes passende producten uitkiezen.
  • groot en veelzijdig assortiment van neodymium potmagneten
  • daarnaast aantrekkelijke keuze aan voordelige en roestvrije ferriet potmagneten
  • versterkte houdkracht door de montage in een stalen pot
  • veelzijdige en praktische toepassingsmogelijkheden door lage bouwvorm
Potmagneten met verzonken gat om te schroeven
Om met een schroef met verzonken kop te bevestigen.

Potmagneet met cilindrisch gat om te schroeven
Om met een normale schroef te bevestigen.

Magneethaken vernikkeld & gekleurd
Haakmagneten om voorwerpen op te hangen.

Oogmagneten vernikkeld & wit
Magneten met oog om voorwerpen te bevestigen.

Potmagneten met draadbus
In het schroefdraad kunnen haken, ogen etc. worden vastgeschroefd.

Potmagneten met draadstift
Magneten in stalen pot met draadstift

Potmagneten om te lijmen
Platte potmagneten om vast te lijmen i.p.v. te schroeven.

Potmagneten met inwendig schroefdraad
Kunnen aan voorwerpen met uitwendig schroefdraad worden vastgeschroefd.

Potmagneten met rubber coating
Beschermen tere oppervlakken tegen krassen.

Passend toebehoren voor potmagneten

Haken & Oogringen
Om in potmagneten te schroeven.

hechtondergronden om te schroeven
Vast te schroeven tegenstukken voor magneten.

Hechtondergronden om op te plakken
Worden op gladde oppervlakken geplakt.

Rubber kapjes & siliconenschijfjes
Bescherming tegen wegglijden en tegen krassen op kwetsbare oppervlakken.

Eigenschappen van platte potmagneten

Bij deze bijzondere producten gaat het om een magneetsysteem, dat uit een permanente magneet - nauwkeuriger gezegd een neodymium magneet - en een stalen pot of een stalen rail bestaat. Vanwege de legering neodymium-ijzer-boor beschikken de platte potmagneten over magnetische superkrachten en bereiken al bij een klein formaat resp. een platte bouwvorm een grote houdkracht. Aangezien de magneten in de stalen pot zijn gevat, worden hun krachten geconcentreerd naar het houdvlak geleid, wanneer ze hiermee in direct contact zijn. Daaruit resulteert een bijzonder hoge magnetische houdkracht. Met potmagneten kunt u daarom bevestigingsoplossingen vinden, die heel stevig vast blijven zitten en tegelijkertijd door hun platte vorm onopvallend zijn. De meeste potmagneten zijn rond, er bestaan echter ook rechthoekige magneetsystemen.

Bijzonderheden van potmagneten

Om de magneet te beschermen en om de maximale houdkracht te garanderen mag de magneet niet boven de rand van de pot uisteken. In de praktijk wordt de magneet licht verzonken in de pot ingebouwd. De kleine afstand kan van magneet tot magneet variŰren; de in de webwinkel aangegeven houdkracht wordt echter gegarandeerd bereikt.
Verdere bijzonderheden worden in de FAQ over potmagneten opgevoerd.

Toepassingsgebieden van potmagneten

Veelzijdig gebruik in de industrie: Met behulp van de sterke neodymium magneten kunt u in de installatiebouw, interieurbouw, stand- & winkelbouw, keuken- en meubelbouw eenvoudige, stabiele en flexibele bevestigingsoplossingen realiseren.
Daarenboven kunt u potmagneten in het huishouden, voor hobby's en in de vrije tijd gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld kleine of grote, lichte of zware voorwerpen permanent en toch steeds veranderbaar aan ferromagnetische oppervlakken ophangen? Dan kunt u een passende magneethaak of magneetvoet kopen.
Overtuigt u zich gewoon aan de hand van toepassingsvoorbeelden van onze tevreden klanten, wat er alles met deze magneten mogelijk is.