M-PUTTY-FERRO

Intelligente klei magnetisch

ferromagnetische klei, verschillende kleuren, Levering zonder magneet
direct leverbaar
Maakt u uw keuze alstublieft

Kiest u alstublieft de door u gewenste variant uit.

Beschrijving

De magnetische intelligente klei maakt indruk door geweldige kunststukjes en fascinerende effecten. Nauwelijks komt er een supermagneet in zijn buurt, of het lijkt erop, dat de Intelligente Klei tot leven komt.
Aangezien de klei ferromagnetische micro-deeltjes bevat, voelt hij zich door een magneet aangetrokken. Daardoor verbuigt hij zich heel behoorlijk, om een magneet te volgen. Hoe sterker de magneet, des te indrukwekkender zijn natuurlijk de reacties van de klei. Wij raden u de grote kubusmagneet W-12-N aan. Er wordt echter geen magneet met de klei meegeleverd.
Verdere eigenschappen en aanwijzingen lezen

Technische gegevens

Artikel-ID M-PUTTY-FERRO
Inhoud 80 gr
Gewicht 140 gr

Misschien bevalt u dit ook

Aanbevolen toebehoren voor dit product

Kubusmagneet 12 mm, neodymium, N48, vernikkeld
Kubusmagneet 12 mm
Neodymium, N48, vernikkeld
5 st. 2,07 EUR/st.
Kubusmagneet 10 mm, neodymium, N42, vernikkeld
Kubusmagneet 10 mm
Neodymium, N42, vernikkeld
5 st. 1,42 EUR/st.

Andere eigenschappen en aanmerkingen

Ziet u in deze video de magnetische klei in actie. U krijgt gegarandeerd zin dit na te doen en uit te proberen!


Opmerking: De in de video gebruikte magneten maken geen deel uit van de levering.
Een passende magneet is bijvoorbeeld de kubusmagneet 12 mm.

Opgelet: Dit is een zeer sterke magneet - kinderen onder de 14 jaar moeten hierbij onder toezicht staan, om verwondingen te vermijden!

Klik om te vergroten

Intelligente klei en magneten


Deze klei voelt zich niet alleen door magneten aangetrokken, maar kan ze zelfs wel opvreten! Legt men namelijk een magneet naast of op de klei, dan verslindt deze hem binnen een paar minuten volledig.


Maar geen angst: De zo verzwolgen magneet kan daarna zonder restsporen weer van de klei worden gescheiden.
Een sterke magneet kan de ferromagnetische microdeeltjes in de klei magnetiseren. Zo kan de magnetische klei kleine metalen voorwerpen zoals paperclips en veiligheidsnaalden aantrekken en optillen.

Eigenschappen van Intelligente klei


Al naar gelang de vorm en de sterkte der krachtinwerking laat Intelligente klei compleet verschillende eigenschappen en gedragingen zien.

Daarmee zorgt hij niet alleen voor prima amusement, maar ook voor zinvolle gebruiksmogelijkheden:
Door de relatief stevige structuur wordt de massa ook als therapieklei gebruikt, helpt bij het afkicken van het roken en bij het verminderen van stress.


Verdere aangename bijzonderheden van de Intelligente Klei:


  • bevat geen water en droogt daarom niet uit

  • is niet kleverig of vettig en geeft ook niet af - uw handen blijven dus schoon

  • is niet giftig en daarom ook voor kinderen vanaf 4 jaar geschikt (voor zover de kinderen alleen met de klei spelen - sterke neodymium magneten horen niet in de handen van kinderen beneden de 14 jaar)

De Intelligente Klei is weliswaar harder dan normale klei, maar aan de andere kant biedt hij bij het vormen ook meer mogelijkheden:
Trekt men hem langzaam uit elkaar, dan breekt hij niet af, maar kan als een reusachtige kauwgom tot een lange draad worden uiteengetrokken.
Lussen maken, ballen vormen of snel uit elkaar trekken: Intelligente klei doet vrijwel overal aan mee! Trekt men de klei met een ruk uiteen dan scheurt hij als papier en vertoont een duidelijke breuklijn.
Wordt hij tot een bal gevormd, dan stuit de Intelligente Klei als een rubberballetje omhoog en omlaag. En dat zonder zich hierbij te vervormen.
Wanneer geen kracht op de klei inwerkt, dan "vervloeit" hij, dat betekent: Legt men hem uitgevormd neer, dan verandert hij na verloop van tijd in een platte klomp.
De klei wordt in een practisch metalen blik geleverd.

Toepassungen van onze klanten met dit product