FAQ - Vragen en antwoorden

Wat is de sterkste magneet in uw webwinkel?

Inhoudsopgave
Wij hebben voor u hieronder onze sterkste neodymium magneten (ook supermagneten, powermagneten, killermagneten genoemd) overzichtelijk samengevat.
Neemt u alstublieft bij deze extreem sterke magneten in elk geval onze waarschuwingen en aanwijzingen in acht. Bij een onjuiste omgang bestaat er een aanzienlijk gevaar voor verwondingen. Daarom bieden wij ook geen magneten met nog hogere houdkracht aan.

Neodymium supermagneten

Nummer 1:
Onze sterkste neodymium magneet is de MONOLIET met bombastische 200 kg houdkracht. Dankzij zijn sjieke epoxy coating ook een bijzonder fraaie magneet.
De volgende video laat op indrukwekkende wijze de vernietigende kracht zien, die twee MONOLIETEN op ertussenliggende voorwerpen uitoefenen. Deze magneten zijn gevaarlijk!
Plaats 2:
Onze op éen na grootste blokmagneet GOLIATH (70 x 70 x 30 mm) met 150 kg houdkracht.
Derde plaats:
Onze grootste, sterkste en zwaarste schijfmagneet 70 x 35 mm met 140 kg houdkracht.
4de plaats:
De magneetschijf met gat R-60-06-30-N met 120 kg houdkracht. De klassieke magneet voor magneetvissen!
Vijfde plaats
De legendarische MAGNEET DES DOODS met 100 kg houdkracht - onze absolute tophit.
Zesde plaats
De compacte magneetschijf 45 x 30 mm vertoont een indrukwekkende64 kg houdkracht.
Zevende plaats:
DE KOLOS (40 x 40 x 20 mm) met 60 kg houdkracht.
Twee kolossen werden in de onderstaande video gebruikt om een tube mosterd met barbaarse kracht leeg te drukken. De hieruit voortvloeiende smeerboel heeft ons zelf verrast ...
Achtste plaats:
De voordelige Q-60-30-15-N: Blokmagneet 60 x 30 x 15 mm met 56 kg houdkracht.
Tabel voor uw eigen recherches: De juiste neodymium magneet zat er nog niet bij? Bij de Gegevenstabel neodymium magneten kunt u de magneten naar houdkracht (en naar elk ander criterium) sorteren.

Neodymium potmagneten

Met onze potmagneten kunt u zeer hoge houdkrachtwaardes bereiken. Voorwaarde hiervoor is direct contact met het ijzeren tegenstuk (zie de FAQ potmagneten).
In de slider worden de sterkste 12 potmagneten naar afnemende houdkracht gepresenteerd.

Andere magneten en magneetproducten

Ook de volgende producten mogen zich laten zien, maar bereiken in de verste verten niet de houdkracht van de hierboven genoemde killermagneten.
  • Indrukwekkend sterk voor zijn grootte en bovendien een goed cadeau-idee is onze vismagneet met 30 kg houdkracht.
  • De sterkste bordmagneet is Steel 30 met verbazingwekkende 12 kg houdkracht. Hiermee kunt u 40 A4-blaadjes aan een whiteboard ophangen, wanneer u maar wilt! Dezelfde houdkracht bezit ook de grote Chefmagneet.
  • De sterkste ferriet ringmagneet heeft een houdkracht van toch mooi 16 kg.
  • Gebruikelijk magneetband en magneetfolie vertoont in vergelijking met permanente magneten een duidelijk geringere houdkracht. Sinds 2016 hebben wij echter ook magneetband en -folie in ons assortiment, dat de vergelijking met neodymium magneten niet hoeft te schuwen. Wanneer een zwaar voorwerp met magneetband dient te worden bevestigd, is dit extra sterke zelfklevende magneetband aan te raden.

Informatie over de houdkracht

Alle houdkrachtwaardes zijn maximaalwaardes, die bij perfecte omstandigheden daadwerkelijk kunnen worden bereikt. Leest u hiervoor onze andere FAQ: