• Meer dan 250 000 bestellingen per jaar

Waarom bladdert de coating van mijn magneten af?

Onze neodymium magneten beschikken ter bescherming tegen corrosie over een dunne nikkel-koper-nikkel-coating. Deze coating kan door botsingen of grote druk afschilferen of scheurtjes krijgen. Bij harde slagen kunnen de magneten zelfs compleet breken. Dit is geen kwaliteitsgebrek maar een typische producteigenschap: De grondstof neodymium-ijzer-boor is zeer sterk magnetisch maar ook bros, omdat hij uit metaalpoeders wordt gesinterd. Dienovereenkomstig voorzichtig dient u met de magneten om te gaan.
Wij wijzen ook in onze veiligheidsaanwijzingen, die bij elke bestelling worden meegeleverd, op deze problematiek. Onderstaand hebben wij voor u een lijstje met tips gemaakt, hoe u u magneten kunt beschermen.

Tips ter bescherming van magneten

  • Vermijdt u botsingen tussen magneten en ook herhaaldelijke mechanische belastingen (bijv. slagen).
  • Verhindert u dat bij het scheiden van grote magneten deze schade oplopen. In de veelgestelde vragen "Hoe haal ik twee sterke magneten uit elkaar?" vindt u verschillende tips om magneten veilig van elkaar te scheiden.
  • Bergt u magneten van elkaar gescheiden op. Bijvoorbeeld op een ijzeren plaat van voldoende dikte, zoals in het project Wandbord om magneten op te slaan wordt beschreven.
  • Voorziet u grote magneten indien nodig van een zelfgemaakte beschermde omhulling, zie project Bescherming van reuzenmagneten.
  • Gebruikt u ommantelde neodymium magneten, indien lichte klappen onvermijdelijk zijn..

Opmerking over aanschroefbare magneten

Wij hebben in ons assortiment magneten om te schroeven in vele vormen en maten. Ook deze magneten zijn van neodymium gemaakt en het materiaal daarom bros. Wij bevelen u daarom bij het vastschroeven van deze magneten een maximaal aanhaalmoment van 2 Nm.