• Meer dan 35 milj. magneten op voorraad
  • Meer dan 225 000 bestellingen/jaar

FAQ - Vragen en antwoorden

Hoe kunnen twee zelfklevende magneetbanden met elkaar worden gecombineerd?

Ons zelfklevende magneetband kunt u ook gebruiken, om twee volledig niet-magnetische voorwerpen te verbinden. Het band kan echter niet naar believen worden gecombineerd, er moeten daarentegen altijd ongelijke polen op elkaar worden geplaatst.
Inhoudsopgave

Eigenschappen der streepvormige magnetisering

Ons zelfklevend magneetband van ferriet is aan de niet-zelfklevende kant in streepvorm gemagnetiseerd.
Daardoor kunnen de stukken band niet willekeurig op elkaar worden gelegd, aangezien anders dezelfde polen direct op elkaar zouden komen te liggen (noord- op noord- of zuid- op zuidpool) en elkaar dan zouden afstoten. Men moet eén van de stukken band 180 graden draaien, om de stukken probleemloos op elkaar te kunnen leggen.

MT-30-STIC, MT-40-STIC en MT-150-STIC

Deze banden beschikken over een even aantal strepen en kunnen daardoor worden gecombineerd. Bij foute montage is een duidelijke verschuiving zichtbaar. Wordt het ene band 180 graden gedraaid, is alleen nog een lichte onnauwkeurigheid van 0,7 mm voorhanden.
juiste richting: minimale verschuiving
juiste richting: minimale verschuiving
verkeerde richting: duidelijk verschoven
verkeerde richting: duidelijk verschoven

MT-10-STIC, MT-20-STIC

MT-10-STIC en MT-20-STIC: Grote verschuiving - niet geschikt om te combineren
MT-10-STIC en MT-20-STIC: Grote verschuiving - niet geschikt om te combineren
Deze bandstukken beschikt over een oneven aantal strepen. Daarom kunnen ze nooit precies passend op elkaar worden gelegd, maar zijn altijd om eén streep verschoven. Daarom bevelen wij deze niet voor combinaties aan.

Neodymium magneetband NMT-10-STIC, NMT-20-STIC, NMT-30-STIC

Bij neodymium magneetband verlopen de strepen haaks op de bandlengte. Stukken van dit bijzonder magneetband kunnen daarom zonder zijdelingse verschuiving op elkaar worden gelegd. De bijzonder hoge houdkracht van deze banden maakt zeer stabiele kombinaties van twee niet-gemagnetiseerde voorwerpen mogelijk.

Houdkracht bepalen

Om de houdkracht van magneten te berekenen leest u alstublieft deze FAQ: Hoe hoog is de houdkracht van magneetband en magneetfolie?