• Meer dan 40 miljoen magneten op voorraad

Strijkkralen magneten

Prima knutselidee voor kinderen
Auteur: supermagnete, Uster, Zwitserland
Online sinds: 26.11.2019, Aantal bezoeken: 132072
Verleent u strijkkralen kunstwerkjes een upgrade. Dankzij magneten kunt u de bonte creaties aan koelkasten of andere metalen oppervlakken bevestigen. Het in elkaar knutselen van strijkkralen magneten is een geweldige bezigheid bij regenachtig weer of voor een kinderverjaardag.

Benodigd materiaal

  • Strijkkralen in verschillende kleuren
  • Strijkkralenbordjes
  • Ferriet schijfmagneten – wij hebben magneten van het type FE-S-20-03 gebruikt
  • UHU-lijm
  • Bakpapier
  • Strijkbout en strijkplank (of hittebestendige ondergrond)
De strijkkralen magneten zijn werkelijk eenvoudig en snel in elkaar gezet. Zoekt u eerst een passend motief uit. Talloze voorbeelden vindt u bijvoorbeeld op Pinterest. Heeft u een motief uitgekozen, dan legt u de strijkkralen overeenkomstig het motief op het strijkkralenplaatje. De volgende stap moet dan beslist door een volwassene worden uitgevoerd, want het strijkijzer en de gestreken kralen kunnen zeer heet worden.
Legt u het strijkkralenmotief op een strijkplank of een hittebestendige ondergrond en plaatst u het bakpapier op de strijkkralen. Het strijkijzer stelt u op een gemiddelde temperatuur in, tussen 130 en 150 graden is ideaal. Beweegt u het ijzer nu in cirkelende bewegingen em met lichte druk over de strijkkralen. Zodra de kleur van alle kralen krachtiger door het bakpapier te zien is, houdt u op met strijken. Maakt u het bakpapier voorzichtig los van de strijkkralen en laat u het motief afkoelen. Op grotere motieven legt u het beste een zwaar boek, zodat ze tijdens het afkoelen niet kromtrekken.
Brengt u ten slotte een beetje UHU lijm op een ferriet magneet aan en drukt u deze goed op het gewenste strijkkralenmotief vast. Laat u de lijm minstens een dag drogen, voordat u de strijkkralen magneten gebruikt. De vrolijk gekleurde magneten doen het echt geweldig op de koelkast, magneetborden of magnetische strips.

Een goed plekje vinden de kleine kunstwerken bijvoorbeeld op magneetborden of magneetstrips:

In onze knutselgids vindt u nog veel meer nuttige tips en trucs rondom het thema 'Zelf magneten maken'.

Naar de knutselgids