+++ Actuele toestand (Covid-19): Ons magazijn is gevuld en bestellingen worden door ons zonder vertragingen verwerkt. Meer informatie +++

  • Meer dan 35 milj. magneten op voorraad
  • Meer dan 225 000 bestellingen/jaar

Pannendeksels ophangen

Bevestiging van pannendeksels aan de binnenkant van het keukenkastje
Auteur: Cristina Massari, Repubblica di San Marino, Italië
Online sinds: 26.03.2012, Aantal bezoeken: 205741
Pannendeksels liggen in de keuken altijd in de weg - ik wilde een oplossing vinden om ze in mijn nieuwe keuken optisch attractief en plaatsbesparend op te bergen. Toen is er een oplossing met magneten bij me opgekomen:
Ik heb lange stukken tape op een onderlinge afstand van 4 cm horizontaal en verticaal aan de binnenkant van de deur van mijn keukenkast geplakt. Daarna heb ik in elke tussenruimte tussen de tapes S-10-01-STIC opgeplakt. In totaal waren dat 174 magneten. In het midden heb ik een tussenruimte gelaten.
Daarna heb ik de tapestukken weer weggenomen. Het onderstaande fraaie magneetpatroon is overgebleven.
Nu kan ik mijn pannendeksels ruimtebesparend aan de binnenkant van de kastdeur bevestigen. Dat is niet alleen erg makkelijk in het gebruik, omdat de deksels altijd op genoeg plekken blijven hangen - het geheel is bovendien ook een echte blikvanger.
Probeert u voor het nadoen uit of uw pannendeksels eveneens magnetisch zijn - al naar gelang het materiaal leidt dit anders tot teleurstellingen. Glazen deksels moeten - goedschiks of kwaadschiks - nog steeds in het keukenkastje worden opgeborgen, eveneens zware gietijzeren deksels.
Opmerking van het supermagnete-team:
Al naar gelang het oppervlak van uw keukenkastjes kunt u ook zuignapmagneten (link zie onder) gebruiken. De pannendeksels mogen dan echter niet al te zwaar zijn. Daar staat tegenover dat u deze constructie te allen tijde weer kunt wegnemen.