U bent hier:

Geluidswerende wand in de showroom

Geluidsdempende panelen met potmagneten bevestigen
Auteur: Z-AUDIO ANIMATEC AG, Russikon, Zwitserland

Onze showroom

In deze showroom presenteren wij een groot assortiment van professionele audio- en lichttechniek.

Geluidsdempende wand

De geluidsdempende wand, die stukken van onze showroom bekleedt, verbetert de akoestiek van de ruimte aanzienlijk en helpt ons, onze luidsprekers professioneel te demonstreren. Reflexies en het uitdoven van bassen worden duidelijk gereduceerd.
Bovendien zien de panelen er in belichte toestand werkelijk geweldig uit!

Bevestigng van de geluiddempende panelen

Normaal gesproken worden de geluiddempende panelen over grote oppervlakken vastgelijmd - met het nadeel, dat men de wand slechts met veel moeite weer in zijn originele toestand kan terugbrengen. Met dubbelzijdig tape blijven de panelen vaak niet lang vastzitten en laten los.

Magnetische oplossing

Met magneten konden wij dat fraaier oplossen. Hiervoor plakten wij aan de achterwand en het plafond van de showroom enige banen zelfklevend metaalband.
De achterzijden van de geluidsdempende platen voorzagen wij van elk 3 potmagneten met draadbus, opdat ze aan de metalen banden vast blijven zitten.
Om de potmagneten te fixeren, drukten wij door de voorkant van de geluidsdempende platen op sluitringen gelagerde bouten en schroefden deze in de potmagneten.
De schroeven met de sluitringen blijven aan de voorkant van het paneel zichtbaar, bij de grootte van het wandvlak ziet men ze echter nauwelijks.
In onze ogen een geslaagde oplossing!

Opmerking van het supermagnete-team

De hierboven beschreven bevestiging van de wandafkleding (met metaalband en potmagneten) vooronderstelt een laag gewicht der panelen. Informeert u zich bij soortgelijke plannen op onze desbetreffende informatiepagina en test u, of de door u gekozen magneten de gewenste last dragen.

Vergelijkbare projecten

Ook in deze projecten werden magneten voor tentoonstellingsdoeleinden gebruikt.

De complete inhoud van deze pagina is auteursrechtelijk beschermd.
Zonder uitdrukkelijke toestemming mag de inhoud niet worden gekopieerd en ook niet ergens anders worden gebruikt.

Naar boven